Un spital bun, o secție bună înseamnă infrastructură bună, echipamente și materiale, dar mai ales înseamnă oameni! Medici buni și oameni buni!
Medicii și asistentele secțiilor de terapie intensivă nou-născuți Constanța și Marie Curie București colaborează în cadrul unui program de schimb de experiență concentrat pe practica medicală ce va fi implementată in noua secție pe care o construim acum la Spitalul Județean Constanța.

Peparcursul a 7 luni, 30 de medici și asistente de la Constanța vor veni la București pentru a lucra alături de echipa de la Marie Curie sub îndrumarea Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți. Se vor obișnui cu lucrul în condițiile speciale care acum există la București și care vor fi replicate și la Constanta si cu modelul de organizare a secției. Se vor familiariza în plus cu soluția de telemedicină care va fi implementată și la Spitalul Județean Constanța printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi.

Împreună cu dr. Cîrstoveanu au vizitat și trei secții similare din Germania pentru a afla mai multe despre cum pot fi implicați părinții pacienților în îngrijirea nou-născuților cu boli grave. Sunt experiențe care îi fac pe acești oameni buni și dedicati să fie și mai buni medici.